Waarom coaching op het werk?

In een wereld in verandering neemt het belang van levenslang leren steeds meer toe. Tegelijkertijd heeft volgens de Vlaamse overheid 1 op de 4 werknemers te maken met ernstige spanningsklachten op het werk. Sinds het begin van de coronapandemie zijn er zelfs 60% meer werknemers op de rand van een burn-out. Best veel dus. Toch investeren veel bedrijven nog te weinig in de ontwikkeling en het geluk van hun mensen. De mantra is vaak dat het ’te duur’ is of dat het geen prio is. Of zelfs dat hun bedrijf geen nood heeft aan change, omdat alles prima verloopt.

En toch … coaching is een krachtig middel dat ingezet kan worden op de werkvloer om een breed scala aan werk gerelateerde problematiek aan te pakken. Coaching wordt bijvoorbeeld gebruikt om de groei en ontwikkeling van medewerkers te bevorderen, of om organisatieveranderingen in goede banen te leiden.

Wat levert coaching op voor de organisatie?

Om op die vraag te kunnen antwoorden hebben we natuurlijk eerst de parameters van succes nodig.

Zo zijn er verschillende manieren om te achterhalen wat coaching direct oplevert voor een organisatie. We zouden bijvoorbeeld kunnen kijken naar de verworven competenties of naar gedragspatronen. Maar we zouden ook simpelweg naar de ‘return on investment’ (ROI) kunnen kijken, waarbij we de financiële opbrengst van coaching gaan berekenen.

Voor bedrijven is dit uiteraard zeer handig, omdat het snel inzicht biedt of de investering rendabel is of niet.

Wat levert coaching op voor de organisatie? Om op die vraag te kunnen antwoorden hebben we natuurlijk eerst de parameters van succes nodig. Zo zijn er verschillende manieren om te achterhalen wat coaching direct oplevert voor een organisatie. We zouden bijvoorbeeld kunnen kijken naar de verworven competenties of naar gedragspatronen. Maar we zouden ook simpelweg naar de ‘return on investment’ (ROI) kunnen kijken, waarbij we de financiële opbrengst van coaching gaan berekenen. Voor bedrijven is dit uiteraard zeer handig, omdat het snel inzicht biedt of de investering rendabel is of niet.
Uit onderzoek van McGovern et al. (2001) blijkt dat de investering in coaching zich minstens 5.7 keer terugbetaald. Het geld dat geïnvesteerd wordt in coaching levert dus minstens 5.7 keer zoveel op. Wil je graag weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem hieronder dan snel contact op en dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Wat is de ROI?

Uit onderzoek van McGovern et al. (2001) blijkt dat de investering in coaching zich minstens 5.7 keer terugbetaald. Het geld dat geïnvesteerd wordt in coaching levert dus minstens 5.7 keer zoveel op.

Wil je graag weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem hieronder dan snel contact op en dan kijken we samen wat er mogelijk is. 

Misschien vind je een van deze posts ook wel interessant?

Er bestaan talloze definities en uitgerekte vergelijkingen die het verschil tussen coaching en therapie proberen te belichten. Deze zijn vaak ingewikkelder dan noodzakelijk is. Hieronder leggen we het verschil uit met een metafoor, ontwikkeld door Centrum Open Mind, waardoor het snel duidelijk wordt. De hulp die je nodig hebt, is daarbij afhankelijk van de draagkracht die je hebt.

Coaching versus therapie

Er bestaan talloze definities en uitgerekte vergelijkingen die het verschil tussen coaching en therapie proberen te belichten Deze zijn vaak ingewikkelder dan noodzakelijk is Hieronder

Verder lezen »