Werkgeluk als KPI

Wij geloven dat elk bedrijf er goed aan doet om geluk op de werkvloer toe te voegen aan zijn KPI’s, en gelukkig is dat ook precies wat de wetenschap aantoont. Er zijn namelijk veel voordelen aan verbonden. Hieronder vind je enkele wetenschappelijke redenen waarom het werkt.

We helpen organisaties bij het ontwikkelen van uitgebreide welzijnsprogramma's die zich richten op geestelijke gezondheid, werkbaar werk, stressreductie, evenwicht tussen werk en privéleven en algehele welzijn van medewerkers.

Onderzoek

Werkgeluk is positief gecorreleerd met gezondheid en welzijn, meer creatieve en effectieve problem solving, en meer productiviteit en innovatie.

Mensen die gelukkiger zijn op het werk, zijn authentiekermeer betrokken en meer gedreven om te werken. Bovendien vinden ze meer flow en zingeving in hun werk.

Bij tegenslag zijn mensen in een gelukkigere werkplaats meer geneigd om het grotere plaatje te zien, waardoor ze minder gestrest zijn; beter kunnen omgaan met en herstellen van werkdruk. Verder zijn ze ook beter in het verzoenen van conflicten.

Sociaal gezien worden mensen die gelukkiger zijn op het werk als sympathieker en betrouwbaarder aanzien. Bovendien zijn ze effectievere leiders en hebben mensen in gelukkiger werkplaatsen meer de neiging om ondersteunend te zijn en anderen te helpen tijdens moeilijke tijden.

Gelukkiger werkplekken rapporteren minder verloop, lagere kosten gerelateerd aan ziekteverzuim, minder fouten en ongevallen, meer efficiëntie, grotere aandeelhouderswaarde en snellere rebounds na ongunstige gebeurtenissen of mislukkingen; ze genieten bovendien van een hogere klantloyaliteit, betrokkenheid en zakelijke groei via mond-tot-mondreclame.

Sociaal gezien worden mensen die gelukkiger zijn op het werk als sympathieker en betrouwbaarder aanzien. Bovendien zijn ze effectievere leiders en hebben mensen in gelukkiger werkplaatsen meer de neiging om ondersteunend te zijn en anderen te helpen tijdens moeilijke tijden. Gelukkiger werkplekken rapporteren minder verloop, lagere kosten gerelateerd aan ziekteverzuim, minder fouten en ongevallen, meer efficiëntie, grotere aandeelhouderswaarde en snellere rebounds na ongunstige gebeurtenissen of mislukkingen; ze genieten bovendien van een hogere klantloyaliteit, betrokkenheid en zakelijke groei via mond-tot-mondreclame.
Regelmatige check-ins, transparante communicatie en erkenning van prestaties kunnen aanzienlijk bijdragen aan een positieve werksfeer waarin individuen zich gewaardeerd en gesteund voelen. Bij Welcome Change bieden we op maat gemaakte workshops en coachingsessies om zowel werknemers als management uit te rusten met de tools en kennis die nodig zijn om effectief om te gaan met uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid.  Door bewustzijn te vergroten, coping-mechanismen te bieden en veerkracht te bevorderen, stellen we individuen in staat om hun mentale welzijn proactief te beheren en hun collega's te ondersteunen.

Conclusie

Investeren in geluk op de werkvloer is een van de belangrijkste investeringen die je als bedrijf kan doen en levert vaak al snel resultaat op.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en we bekijken het samen!

Misschien vind je een van deze posts ook wel interessant?

Er bestaan talloze definities en uitgerekte vergelijkingen die het verschil tussen coaching en therapie proberen te belichten. Deze zijn vaak ingewikkelder dan noodzakelijk is. Hieronder leggen we het verschil uit met een metafoor, ontwikkeld door Centrum Open Mind, waardoor het snel duidelijk wordt. De hulp die je nodig hebt, is daarbij afhankelijk van de draagkracht die je hebt.

Coaching versus therapie

Er bestaan talloze definities en uitgerekte vergelijkingen die het verschil tussen coaching en therapie proberen te belichten. Deze zijn vaak ingewikkelder dan noodzakelijk is. Hieronder

Verder lezen »